Eix Sarrià

Eix Sarrià

Comerç a la xarxa. Projecte de digitalització dels comerços de Barcelona

15 de gener de 2015

El projecte Comerç a la Xarxa té com a objectiu incrementar a Internet la presència dels comerços de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, conjuntament amb la Fundació Barcelona Comerç i que ajudarà els comerciants a augmentar la seva visibilitat on line i, per tant, la seva competitivitat.

El projecte ha estat presentat en roda de premsa per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi i el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca.

La Fundació Barcelona Comerç exercirà d’interlocutor amb l’Ajuntament de Barcelona per tal d’impulsar la difusió d’aquesta iniciativa entre el sector comercial associat, amb qui conjuntament es farà el seguiment del desenvolupament de les diferents fases del procés: visites realitzades als comerços, digitalització dels establiments, valoració dels resultats obtinguts i avaluació dels propis comerciants.

Se signa un conveni marc entre l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Comerç per estendre aquesta iniciativa entre els 18 eixos comercials de la ciutat durant el 2015 i el 2016. Els 18 eixos són: Amics de la Rambla, Barna Centre, Carrer de Sants, Cor d’Horta i Mercat, Cor Eixample, Creu Coberta, Eix Clot, Eix Comercial de Gran de Gràcia, Eix Comercial de Sant Gervasi, Eix Comercial del Raval, Eix Maragall, Eix Sagrada Família, L’Eix de Sant Andreu, Nou Barris Centre Comerç, Sant Antoni Comerç, Sant Martí Eix Comercial, Sants-Les Corts Eix Comercial i Sarrià Eix Comercial.

Digitalització del comerç

La digitalització dels establiments comercials de proximitat facilitarà la recerca dels usuaris que es connectin a Internet per localitzar un establiment que s’ajusti a les seves necessitats. Així mateix, permet als clients potencials l’accés directe als webs i/o xarxes socials dels comerços, cosa que ajuda a la difusió i el coneixement dels productes, serveis i ofertes concretes que ofereix el comerciant en cada moment.

La digitalització de la informació del comerç es concreta en una fitxa que detalla tota la informació de l’establiment: nom, telèfon, adreça, horaris, dies d’obertura, fotografies, productes més atractius, connexions a altres xarxes (facebook, Instagram,..) , opinions d’altres consumidors. El projecte preveu l’elaboració de la fitxa dels comerços que no en tenen i la recuperació i actualització de la fitxa d’aquells comerços que Google ha pogut generar automàticament.

Aquest programa s’inspira en el que el seu dia es va iniciar l’any 2013 a l’Eix de Sarrià, que va endegar una fase prèvia de digitalització dels comerços, i que ha ajudat en el desenvolupament del projecte que ara s’inicia i que s’implantarà progressivament a la resta d’eixos de la ciutat.

La formació en el món digital, clau per al impuls del comerç

Comerç a la Xarxa s’emmarca dins del Pla d’Impuls i Suport al Comerç de Barcelona 2013-2016, que entre d’altres objectius, vol impulsar un comerç innovador, modern i sostenible, a través de la innovació i l’adaptació a les TICs i el foment de la formació i la qualitat.

Els nostres socis

COCINA BARCELONA
MOGAMBO
FARMACIA TRINQUET
OPTICONCEPT ARTOS
ICAIME
Cardabela Tea Company
FARMACIA VILLANUEVA
Carregant...
x
X