Eix Sarrià

Eix Sarrià

JOSEP MARIA URETA, Premi Fundació 2015

30 d'octubre de 2015

• El periodista, Josep Maria Ureta ha rebut el guardó aquesta nit en un sopar al què han assistit més de 200 comerciants
• El guardó, consolidat com un dels de més prestigi del sector del comerç català, reconeix anualment a una persona o entitat, per la rellevància de la seva contribució al desenvolupament o a la consolidació del comerç urbà

Barcelona, 30 d'octubre de 2015. Aquesta passada nit, la Fundació Barcelona Comerç ha lliurat el Premi Fundació 2015 al periodista expert en economia, Josep Maria Ureta i Buxeda, periodista expert en economia i escriptor, “Pels seus coneixements del comerç de proximitat de Barcelona i per la seva tasca continuada, mitjançant els seus escrits als mitjans de comunicació, en favor del comerç de la ciutat i del seu model de comerç”.

L'acte que s'ha celebrat al restaurant l'Esfèric de Montjuic ha comptat amb la participació de 225 comerciants, autoritats i personalitats vinculades al món del comerç i ha estat presidit pel Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya Josep Maria Recasens, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca.

Josep Maria Ureta que s'ha mostrat molt satisfet amb el premi, ha reconegut la capacitat dels comerciants de Barcelona per crear comunitat i ha identificat, el domini i processament de les dades com el gran repte de futur del comerç. En aquest sentit ha dit, els Eixos Comercials, precisament pel seu plantejament de comunitat, juguen amb el gran avantatge de comptar amb gran quantitat d'informació sobre el comportament del client i tendències de mercat.

En el seu torn de paraula, Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç ha agraït a Josep Maria Ureta la seva atenció amb el petit comerç. Gasca ha aprofitat la presència al sopar del primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, per demanar a l'Ajuntament diàleg i empatia amb els comerciants, i al final de la seva intervenció ha anunciat la fi del seu mandat, el pròxim mes de gener, aprofitant la presència de comerciants i autoritats per agrair la seva col·laboració durant el seu mandat.

Sobre el Premi Fundació Barcelona Comerç

De forma conseqüent amb els principis de la Fundació, es va crear un premi, el Premi Fundació, que vol ser un referent en el reconeixement de la defensa del comerç urbà i que s'atorga, com diuen les seves bases: "a una persona, entitat o empresa, que s'hagi distingit especialment en la defensa o consolidació del comerç urbà i dels Eixos Comercials, com a elements importants de vertebració i manteniment de la nostra idea social i cultural de la ciutat". El premi, es lliura, tradicionalment, durant un sopar, al que assisteixen a més d’una nodrida representació de comerciants de cadascun dels Eixos Comercials que conformen la Fundació Barcelona Comerç, representants de les Institucions barcelonines i catalanes i altres entitats de representació del comerç.

El Premi Fundació s’atorga des de l'any 2005 i els premiats fins el dia d'avui han estat:

• 1ª edició, any 2005: Sra. Pilar Rahola.
• 2a edició, any 2006: Sra. Margarida Minguillón i Aran.
• 3a edició, any 2007: Cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
• 4a edició, any 2008: Sr. Miquel Valls i Maseda.
• 5a edició, any 2009: Sr. Josep Francesc Valls.
• 6a edició, any 2010: Benito García Dèbora.
• 7a edició, any 2011: Santiago Pagès i Martí.
• 8a edició, any 2012: Joan Mateu i Martínez.
9a edició, any 2013: Maria Segarra
10a edició, any 2014: Col·lectiu de dinamitzadors i dinamitzadores dels Eixos Comercials de la Fundació Barcelona Comerç

Sobre la Fundació Barcelona Comerç
La FUNDACIÓ BARCELONA COMERÇ, és una entitat sense afany de lucre, l'objecte i finalitats de la qual són promoure tota mena de projectes i activitats orientades a afavorir el ple desenvolupament del comerç urbà de Barcelona en els ordres social, econòmic i cultural i especialment dels Eixos Comercials.

Les agrupacions territorials que, constituïdes com a Eixos comercials a Barcelona, conformen el Patronat de la Fundació Barcelona Comerç. Són 16: Carrer de Sants, Cor d'Horta i Mercat, Cor Eixample, Creu Coberta, Eix Comercial Gran de Gràcia, Eix Comercial de Sant Gervasi, Eix Comercial del Raval, Eix Maragall, L’Eix de Sant Andreu, Nou Barris Centre Comerç, Sant Antoni Comerç, Sant Martí Eix Comercial, Sants-Les Corts Eix Comercial, Sarrià Eix Comercial, Sagrada Família i Eix Clot.

Els nostres socis

COTTON REUS
AÚPALI
RACC
FARMACIA CABEZAS
ETRIM FINQUES
OTOMI
PEIXOS FREDERIC
Carregant...
x
X