Català  |  Castellano
{ Recuperar Contrasenya }
Estàs a  |  Inici  |  Notícies  |  Detall notícia Cercar

Notícies

Propers i honestos - El comerç de proximitat i les grans festes comercials
Propers i honestos - El comerç de proximitat i les grans festes comercials
publicat el 24/11/2016

Analitzem novembre: ens comencem a preparar pel Nadal, algunes grans superfícies ja comencen a baixar preus, i arriben unes setmanes frenètiques en les quals sempre passa alguna cosa.

Demà, ens arribarà el Black Friday, una importació americana que, sumant-se al Halloween ha posat la nostra castanyada en segon pla. Durant dos dies d’ensurt, el comerç es posa d’acord per a proposar els productes de sempre a preus d’escàndol i es desencadena una febre consumista que, a molts, ens arregla part de les compres de Nadal. I des del comerç de proximitat, ho entenem, però, què significa això realment? Són aquests descomptes reals?

Una de les coses que ens caracteritza com a comerç de proximitat és la honestedat amb la que tractem als nostres clients, cosa que dóna unes garanties de confiança que en cap moment trencaríem ja que són la nostra més gran inversió. Si una botiga té productes permanents al 50% i arriba el Black Friday i els posa al 70% cal que ens plantegem dues coses: 1. Si el descompte del 50% és realment així, o si sumen els marges de guanys per tal de poder convèncer al consumidor que li estan fent un favor; 2. El descompte increïble del Black Friday no és tan exagerat tenint en compte que es parteix d’una base ja descomptada.

El nostre comerç, que es un comerç d’interès general, no entra a discutir la idoneïtat de celebrar el Black Friday aquest any. La societat canvia i apareixen nous desafiaments que poden traduïr-se en oportunitats si es vol, i els eixos de la Fundació Barcelona Comerç ho volem. Aquest any, els comerç de proximitat de Barcelona durà a terme el Black Divendres: proposarem descomptes, però seran descomptes de debò, no basats en falsos percentatges ni en marges inflats, sinó en l’oferta dels productes de sempre, amb la qualitat de sempre a preus més accessibles durant dos dies, assegurant també que als nostres clients se’ls saludarà pel nom i se’ls acomiadarà amb un somriure.

Fundació Barcelona ComerçAjuntament de Barcelona Promoció EconòmicaGeneralitat de Catalunya
© Eix Comercial Sarrià, 2020. Tots els drets reservats  |  Contactar  |  Nota Legal  |  Mapa de la Web  |  RSS  |  Política Privacitat
disseny: dommia
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat