Eix Sarrià

Eix Sarrià

Nova Llei del Comerç

31 de juliol de 2017

El passat divendres, 27 de juliol, representants de RetailCat (la unió d'Entitats de Retail de Catalunya) de la que Fundació Barcelona Comerç n'és membre, van constatar que les esmenes sobre les que vam treballar i que eren qüestions irrenunciables per nosaltres com són:

1.- REBAIXES: Demanàvem unes dates clares, regulades i sense excepcions d'inici i final d'aquests períodes de venda. Buscàvem revaloritzar aquesta paraula i que recuperés tot el seu sentit.
>>>La llei ha recollit que, a través del Consell Assessor de Comerç, es fixaran aquestes dates.

2.- Els BID's: La Fundació entén que el model actual de comerç és, a hores d'ara, poc competitiu i amb debilitats i desavantatges respecte a la competència (on i off line). Sabem que el nostre client actual és molt exigent, informat i poc fidel i que cal que ens el guanyem dia a dia.
Busquem un model de comerç que revitalitzi el sector, que ens permeti plantar cara als nostres competidors (on i off line) i que ens situï en igualtat de condicions a la cursa.
Per això apostem pel nou model Business Improvement District o (BID), implantat ja a diverses ciutats americanes i europees, i que suma el compromís dels propietaris, participació, responsabilitat social, rigor i gestió compartida.
Des de @eixosbcn es va demanar: acompanyament durant la implantació per part de l'Administració, rigor i compromís.
>>>La nova llei introdueix el model BID com a eina de garantia de la competitivitat dels eixos comercials i es compromet a tenir una legislació pròpia abans de 18 mesos.

3.-VENDA ONLINE: Recollint la preocupació del nostre sector, pel que comporta de nou, de ràpid, de tecnològic i, sobre tot, per la percepció que el nostre client té de l'e-commerce: més diversitat, més barat, més ràpid... Fundació Barcelona Comerç demana davant el Parlament una normativa específica per aquest tipus de comerç, una regulació clara i transparent. L'objectiu era doble:
a.- Igualtat de condicions per a tots els comerciants, siguin online o siguin offline
b.- Suport i recursos per adoptar l'e-commerce com a una eina de millora i de productivitat pels nostres comerços.
>>> La nova llei introdueix diversos elements que equiparen la venda online a la venda física i, a més a més, s'estableix que els mateixos Ajuntaments podran taxar el lliurament a domicili per tal de controlar l'impacte en mobilitat i com a garantia de sostenibilitat.

4.- MUNICIPIS TURÍSTICS: Trobàvem injusta i artificial la categorització de "turístic" d'un municipi pel simple fet de que una gran àrea comercial s'instal·lés a la població i que, per tant, ja li permetia gaudir dels avantatges d'aquesta denominació, en detriment del petit comerç.
>>> La llei, finalment, recull que un municipi només podrà ser declarar municipi turístic si acredita una afluència de més d'un milió de turistes a l'any, durant 5 anys consecutius. Per tant, garanteix que no es creïn municipis turístics "ficticis" per raons comercials.

Per tot això, molt contents d'haver participat en l'elaboració d'aquesta nova llei i orgullosos d'haver aconseguit que les nostres esmenes, en nom dels més de 10.000 comerços representats, ajudessin a millorar la nova Llei de Comerç, Serveis i Fires.

Els nostres socis

SARRIA COPY
COTTON REUS
CAPRABO
CRIMONS
TABULA
LA FERMATA
FARMACIA VILLANUEVA
Carregant...
x
X