Eix Sarrià

Eix Sarrià

El comerç de proximitat de Barcelona insisteix de nou en mesures més contundents de suport al sector

13 de maig de 2020

Després que la setmana passada poc més del 15% del comerç dels eixos comercials de proximitat de Barcelona van obrir les seves portes sota la fórmula de la cita prèvia, aquesta setmana entre un 10 i un 20% més d'establiments han fet el mateix.

En tots els casos, els comerços han aixecat la persiana complint amb les mesures de seguretat establertes i amb altres addicionals que han adoptat per garantir la seguretat dels seus clients i dels seus empleats.

Encara que la manca d'una data fixe de tornada a l'activitat fa molt difícil preveure el nombre d'establiments que no podran tornar a obrir la persiana, aquestes darreres setmanes sí que s'ha començat a percebre un degoteig de botigues que tenen intenció de cessar la seva activitat comercial.

"Pràcticament dos mesos de comerços tancats, zero ingressos i pagament de lloguers, subministraments, quotes de la seguretat social,... han deixat els calaixos buits. Els crèdits ICO no estan funcionant i ens estem endeutant. Estem al límit", ha manifestat en Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç qui a més, insisteix en l’actitut responsable dels comerciants i la seva intenció de en el cas de poder obrir, fer-ho amb totes les mesures de seguretat i distanciament social oportunes, tal i com ja han demostrat les botigues que han estat obertes durant tot l’estat d’alarma.

L'anunci de la continuïtat de la ciutat de Barcelona a la fase 0 no fa per més que agreujar aquesta situació del gruix de comerços i és per això que Barcelona Comerç insisteix a les administracions en la necessitat de prendre mesures operatives, fiscals i econòmiques més contundents de recolzament al sector.

Tenint en compte les restriccions establertes en el servei al comerç, demanem que s'aixequi, per exemple, la restricció d'obertura de comerços supeditada a la cita prèvia i demanem també, un aclariment pública i clara de la disposició del BOE del 9 de maig (adjunt també a aquesta mateixa nota) en què s'interpreta la prohibició de promocions i rebaixes.

 
Som comerciants, som restauradors, som autònoms. Però també som veïns, pares i mares, familiars i companys. Ens hem quedat a casa perr responsabilitat, per generositat i per solidaritat. Ara ens toca tornar als carrers.

Barcelona Comerç
@eixosbcn
#FentBarriFemCiutat

 

Els nostres socis

PAPERERIA SPOT
SUPERMERCAT SUPERSERVIS
DOMMIA
Academia de Idioma Chino
SCRAP SARRIÀ
Monadeseda
TALLERES JAVIER
Carregant...
x
X