Eix Sarrià

Eix Sarrià

Barcelona avança cap a la nova normalitat. Novetats al comerç

18 de juny de 2020

La Generalitat suprimeix la limitació d'aforaments a locals comercials i supedita l'ocupació de les botigues a una distància d'1,5 m entre clients

Després que avui mateix (dijous, 18 de juny) Lleida, Barcelona i la seva àrea metropolitana hagin passat a la Fase 3, la Generalitat ha assumit la desescalada al territori català i ha anunciat que aquesta nit, Catalunya entra a la fase de "nova normalitat".

Així, fins al pròxim 25 de juny, l'aforament màxim en espais tancats serà del 50%, mentre que si es tracta d'un espai obert, s'ampliarà fins al 75%. Després d'aquesta data, se suspendrà el percentatge d'aforaments per una distància de seguretat mínima d'un metre i mig entre persones dins d'un establiment comercial.

La norma general, han insistit des del Departament de Salut, continuarà sent respectar el metre i mig de separació interpersonal i en el cas dels aforaments dels locals, es recomana calcular-lo garantint els 2,5 metres quadrats per persona. La distància de seguretat serà especialment exigible tant en l'àmbit laboral com entre individus que no mantenen contacte proper molt habitual. Les mascaretes seguiran sent obligatòries per a persones de sis anys en endavant en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig.

La Generalitat ha anunciat noves novetats al llarg dels pròxims dies, adaptades a cada moment. Així mateix, ha anunciat plans sectorials amb normatives concretes a diferents àmbits d'activitats. 

Adjuntem a aquesta mateixa nota la documentació oficial publicada fins el moment:
1.- Decret Nova Gobernança (Generalitat de Catalunya)
2.- Resolució mesures bàsiques de protecció (Conselleria de Salut)

Som comerciants, som restauradors, som autònoms. Però també som veïns, pares i mares, familiars i companys. Ens hem quedat a casa per responsabilitat, per generositat i per solidaritat. Ara ens toca tornar als carrers.

Barcelona Comerç

@eixosbcn
#FentBarriFemCiutat

imatge_ font_ pxfuel

Els nostres socis

CARNS JJ
LOTERIA SARRIA
PAPERERIA NUMA
ASSISTDOR
FARMACIA TRINQUET
XARCUTERIA MARGARIT
CAPRABO
Carregant...
x
X