Eix Sarrià

Eix Sarrià

Maria Segarra rep el Premi Fundació Barcelona Comerç

3 de juliol de 2013

Aquesta passada nit, la Fundació Barcelona Comerç, organització que aglutina 16 Eixos Comercials de la Ciutat, amb més de 10.000 botigues associades ha lliurat el Premi Fundació 2013 a la Directora del Departament de Competitivitat i Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona, Maria Segarra, qui s'ha destacat per la seva tasca continuada en favor del comerç de la ciutat i del seu model de comerç. L'acte que s'ha celebrat al restaurant La Font del Lleó ha comptat amb la participació de 230 comerciants ha estat presidit per l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya Josep Maria Recasens, i el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca.

Maria Segarra ha agraït il•lusionada el premi. "És una gran satisfacció, ha dit, poder rebre el Premi de part d'un sector al que respecto tant. Durant tots aquests anys de feina, hem treballat molt, però també hem gaudit encara més de tota la tasca feta a favor del Comerç Urbà. El millor per assolir resultats és tenir objectius creïbles i això és el que ens ha permès establir una estreta relació amb les entitats de comerciants de la que han sorgit projectes de molt profit". Durant la seva intervenció, Segarra a més, ha tingut un record al que va ser Director de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, Albert González, a qui aquesta nit, els comerciants han fet un homenatge.

En el seu torn de paraula, Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç ha insistit en la especial satisfacció personal i també col•lectiva, en nom dels 17 eixos comercials que representa, que ha estat lliurar aquest any el Premi Fundació a Maria Segarra. Gasca ha aprofitat la seva intervenció a més, per recordar el delicat moment que viuen actualment els comerciants de la ciutat, molts dels quals, ha dit, no podran recorre durant molt temps més als seus patrimonis personals per aguantar els negocis. Per això ha demanat, un cop més, polítiques de creixement urgents i també més creativitat per estimular les compres, fugint de propostes com l'obertura de diumenges, que "només pot provocar el trasllat de quotes de mercat a territoris molt concrets de la ciutat en detriment d'altres". Gasca també ha tingut un record molt sentit per Albert González, del que ha destacat el seu paper clau en la defensa del model de comerç urbà de la Barcelona i l'assentament de les bases per a la creació dels Eixos Comercials de la Ciutat que donarien pas a la Fundació Barcelona Comerç.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i el Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya Josep Maria Recasens s'han sumat a les felicitacions i reconeixement a Segara i González, alhora que han coincidit en esperonar als comerciants per a continuïn treballant en el sentit que ho està fent ja que ambdós els han assenyalat com un sector clau per a la reactivació de la nostra economia, han dit. Per això han ofert la seva col•laboració i s'han compromès a no prendrem decisions que els afectin sense la seva complicitat. En aquest sentit, Recasens ha posat data a una propera reunió amb la Fundació Barcelona Comerç per establir noves sinergies en temes d'interès per al col•lectiu de comerciants de la ciutat, coordinar accions amb la Generalitat i compartir esforços amb l'Ajuntament per aconseguir resultats.

Sobre el Premi Fundació Barcelona Comerç

De forma conseqüent amb els principis de la Fundació, es va crear un premi, el Premi Fundació, que vol ser un referent en el reconeixement de la defensa del comerç urbà i que s'atorga, com diuen les seves bases: "a una persona, entitat o empresa, que s'hagi distingit especialment en la defensa o consolidació del comerç urbà i dels Eixos Comercials, com elements importants de vertebració i manteniment de la nostra idea social i cultural de la ciutat". El premi, es lliura, tradicionalment, durant un sopar, al que assisteixen a més d’una nodrida representació de comerciants de cadascun dels Eixos Comercials que conformen la Fundació Barcelona Comerç, representats de les Institucions barcelonines i catalanes i altres entitats de representació del comerç.

El Premi Fundació s’atorga des de l'any 2005 i els premiats fins el dia d'avui han estat:
• 1a edició, any 2005: Sra. Pilar Rahola.
• 2a edició, any 2006: Sra. Margarida Minguillón i Aran.
• 3a edició, any 2007: Cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
• 4a edició, any 2008: Sr. Miquel Valls i Maseda.
• 5a edició, any 2009: Sr. Josep Francesc Valls.
• 6a edició, any 2010: Benito García Dèbora.
• 7a edició, any 2011: Santiago Pagès i Martí.
• 8a edició, any 2012: Joan Mateu i Martínez.

Sobre la Fundació Barcelona Comerç

La FUNDACIÓ BARCELONA COMERÇ, és una entitat sense afany de lucre, l'objecte i finalitats de la qual són promoure tota mena de projectes i activitats orientades a afavorir el ple desenvolupament del comerç urbà de Barcelona en els ordres social, econòmic i cultural i especialment dels Eixos Comercials.

Les agrupacions territorials que, constituïdes com a Eixos comercials a Barcelona, conformen el Patronat de la Fundació Barcelona Comerç. Són 16: Barna Centre, Carrer de Sants, Cor d'Horta i Mercat, Cor Eixample, Creu Coberta, Eix Comercial Gran de Gràcia, Eix Comercial de Sant Gervasi, Eix Comercial del Raval, Eix Maragall, L’Eix de Sant Andreu, La Rambla, Nou Barris Centre Comerç, Sant Antoni Comerç, Sant Martí Eix Comercial, Sants-Les Corts Eix Comercial, Sarrià Eix Comercial.

Aquests 16 Eixos integren a més de 10.000 comerços, donen ocupació a més de 35.000 persones, facturen més de 7.000 milions d’euros i representen a l’entorn del 7% del PIB de la ciutat.

Els nostres socis

Inveiba
TREZE BOUTIQUE
DENTAL CARE SARRIÀ
Desastre
IMPRENTA TORMIQ
PAPERERIA NUMA
JC APOTECARI
Carregant...
x
X